tisdag 2 december 2008

"Nådens gåvor"

Joh 15:1-9 (Tidigare publicerat 2008-07-28)

Det här är liknelsen om vinstocken. Här liknas varandet vid en vinstock. Det som bär frukt inom oss, behöver tas om hand och ansas för att ge mer frukt. Det som får oss att sluta bära frukt, sånt som gör att vi vissnar behöver vi skära ned på, sluta upp med.

Kunskapen finns inom oss. I oss finns ”vinodlaren” som sköter om oss med kärleksfull hand och ger oss allt vi behöver.

I ett läromedel för barn med autismspektrumstörningar, finns ett kapitel om att bli uppmärksam på mellanrummet. Att tyda signalerna och tecknen som kroppen ger innan det är för sent att välja och vi helt förlorar kontrollen över vårt beteende. I mellanrummet finns möjligheten att välja ”smaragdstaden” eller ”den onda häxans plats”. I mellanrummet kan vi välja att göra sånt som får oss att hitta tillbaka till glädjen och friden, istället för att göra sånt som är destruktivt och nedbrytande.

Ibland kanske vi fyller våra almanackor så att vi gör det verkligt svårt att upptäcka mellanrummen.
Inom oss finns kraften till helandet. Inom oss kan vi finna balansen som befruktar våra liv. Vi behöver inte köpa några dyra mirakelmedel, vi kommer aldrig finna friden utanför oss själva.

Det ”manliga” och det ”kvinnliga” ryms inom mig och kärleken inom mig fullkomnas och befruktas i den inre balansen mellan den ”manliga” och den ”kvinnliga” aspekten i varandet. Bli kvar i Kärleken. Känn omfamningen, bekräftelsen och all den uppmuntrande kärlek, som bubblar upp inom dig när du lyssnar till varandet ”älskaren” och ”älskarinnan” i Kärleken som Är inom dig.

Inga kommentarer: